Гоголь-моголь. Не забувайте, що яйця лікують!

Властивості яєцьЯйця, як курячі, так і перепелині (крім гусячих і качиних) – є корисним дієтичним продуктом. В організмі яйця засвоюються на 98%, краще вживати їх звареними, але не “накруто”.

За хімічним складом курячі і перепелині яйця практично не відрізняються. Однак яйця перепелів за масовою часткою всіх мікроелементів, калію, фосфору, магнію і вітамінів А, В2, РР і інших, набагато переважають курячі. В цілому, енергетична цінність перепелиних яєць вища, ніж курячих.

Яйця використовують в лікувальному харчуванні, призначаючи до 2-3 штук в день післяопераційним хворим, при порушеннях травлення. Крім того, жовтки є ефективним засобом при захворюваннях бронхолегеневої системи. Хворим рекомендують приймати по 20-40 жовтків яєць в день, в будь-якій кулінарній обробці. Зварені круто яйця вводять у дієту хворим з розладами травлення інфекційного характеру.

Свіжий сирий білок перепелиних і курячих яєць має антитоксичну дію: при лікуванні порушень травлення, отруєннях кожну годину пити по 2 яйця два дні, на третій і четвертий – 2 яйця тричі, на п’ятий і шостий день – по 2 яйця вранці та ввечері.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *