Коротко про козяче молоко і його користь для організму.

Про користь козячого молокаСпецифічний присмак у козячого молока перш за все, пов’язаний з тим, що коза вживає в їжу більш різноманітні рослини, ніж корова. Деякі з них і впливають на смак молока. Але не тільки рослини. Має значення і порода кози.

У козячому молоці присутні особливі жири – середньоланцюгові жирні кислоти. У кишечнику вони всмоктуються відразу в венозну мережу, а не як зазвичай, з участю жовчі, через лімфатичні капіляри. Це сприяє більш легкому засвоєнню людським організмом козячого молока.

У козячому молоці фолієвої кислоти мало.

За твердженням авторитетного педіатра Євгена Комаровського, «якщо дитина вип’є в день 1-2 склянки козячого молока, так це ніяк не знизить рівень гемоглобіну».

У порівнянні з коров’ячим, козяче молоко містить в 6 разів більше кобальту, більше вітамінів А, В2, С. Козяче молоко ставить на ноги рахітних дітей швидше, ніж коров’яче, тому що містить більше сіалової кислоти.

Козяче молоко містить менше лактози (молочного цукру), ніж коров’яче, тому воно не викликає розлади шлунка і підходить людям, у яких лактоза погано засвоюється.

Вживання молока гальмує засвоєння заліза з м’яса, тому м’ясні страви краще запивати чим-небудь іншим.

Краще пити молоко повільно, невеликими ковтками і теплим.

Козяче молоко дуже корисно при нервових перевантаженнях.

Слов’янські народи застосовували молоко кіз для вигодовування немовлят і ослаблених хворобами дорослих.


Сподобалась стаття? Розкажи друзям, підтримай проект:



Ще більше цікавих статей про здоровий спосіб життя:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *