Зелений чай містить багато вітамінів і мікроелементів необхідних нашому організму. Він утримує судини еластичними, тому ефективний при профілактиці серцево судинних захворювань.
Лікувальними властивостями володіють алкалоїди, які містяться в зеленому чаї. Один з них – це кофеїн, який надає бадьорість і енергію, але він же вважається і шкідливим.
Найважливішою речовиною зеленого чаю є вітамін Р. Вітамін Р – це ціла група речовин – рослинних біофлавоноїдів, що захищають від дії вільних радикалів, запобігають виникненню запалення, алергічним реакціям, розвитку онкології, зміцнюють імунітет, серце і судини.
Зелений чай це протимікробний та противірусний засіб.
Танін, який надає зеленому чаю смак, має лікувальні властивості: знищує деякі мікроби, зміцнює судини, поліпшує травлення.
Зелений чай бадьорить, позбавляє від сонливості, підвищує уважність і зміцнює нервову систему.
Зелений чай можна заморозити у формочках для льоду і вранці протирати крижаним кубиком лице.
Зелений чай виводить з організму шлаки і солі важких металів.
Зелений чай покращує колір обличчя і уповільнює старіння.
Зелений чай відмінно втамовує спрагу.
Як пити?
Зелений чай потрібно пити без цукру. Якщо без цукру важко, додайте ложку меду.
Зелений чай не можна пити з молоком.
Зелений чай не можна пити у великих кількостях.
Але, протипоказанням до зеленого чаю є виразкові, жовчнокам’яні хвороби, запальні процеси в кишечнику, схильність до алергії, підвищена температура тіла та кровотечі.