Що може бути більш важливим, ніж те, що ми вводимо в наші тіла? Давайте подумаємо про те, що ми їмо, і що вбираємо, і запитаємо себе, чи сприятливо це для людини.
Скільки рівнів обробки проходить сира їжа, перш ніж стане тим, що ви називаєте їжею? Чи є в ній хімікати, що роблять її єдиним продуктом? Як всі ці хімікати впливають на людське тіло? Навіщо ви їсте те, що їсте? Через задоволення, тому що це зручно, тому що це делікатес, або власне через поживні цінності?
Якщо ми будемо чесні самі з собою, то визнаємо, що у всіх нас є харчові пороки чи певні бажання, які можуть віддаляти нас від справді людської їжі. Також це в природі нашого суспільства – западати на барвисті упаковки або агресивний маркетинг.
Є ще генетично модифіковані культури, які замінюють звичну харчову сировину виробленими в лабораторіях зразками, і які показали свою шкідливість в лабораторних умовах.
І то вірно, в нашому суспільстві стає все важче харчуватися по людськи, але, тим не менш, це можливо. Для початку потрібно захотіти харчуватися в більш здоровому ключі.
Ось декілька простих способів харчуватися більш по людськи:
1. Готуйте страви з застосуванням сирих продуктів: налягайте на борошно, рис і боби, фрукти і овочі, а також перевірене м’ясо і рибу (бажано з місцевих джерел). Випікайте хліб і готуйте закуски з цих продуктів хоча б раз на тиждень. Це легко, і зробить тижневе харчування більш здоровим.
2. Обмежте оброблені продукти: Робіть все можливе для обмеження покупок, і віддавайте перевагу продуктам з мінімумів хімічних добавок. Звичайні органічні картопляні чіпси мають всього три інгредієнти – картоплю, сіль і рослинне масло, що в якості закуски робить їх кращим вибором.
3. Читайте етикетки: якщо ви насилу вимовляєте назву інгредієнта, то навряд чи воно піде вам на користь. Якщо при виборі продукту ви погуглити за допомогою смартфона щодо якого-небудь з його хімічних інгредієнтів, то виявите, що багато з них варто було б позначати черепом з кістками. Звичка читати етикетки зробить вас більш обізнаним щодо того, що саме ви вживаєте у їжу.
4. Біжіть від фаст-фуду як від чуми: після визнання додавання склеюючих м’ясо в єдине ціле компонентів від декількох виробників фаст-фуду, чи варто розглядати їжу з фаст-фуда ще як-небудь крім чистої отрути? Одна матір-блоггерша взяла сніданок з McDonald’s, і знімала його протягом декількох місяців. Їжа не розклалася, і навіть не покрилася цвіллю. Ця їжа не призначена для людей. Уникайте прийому всередину цього шедевра інфернальної кулінарії у всяку ціну.
5. Пийте більше натуральних напоїв: напої є найбільш недооціненими винуватцями поганого здоров’я. І чим менше ваші напої оброблені, чим менше в них хімікатів – тим краще. Вживане в міру, навіть пиво або вино корисніше для здоров’я, ніж кола або енергетики. Пийте більше води, і проведіть оцінку якості своєї води з водопроводу. Свіжі соки дешеві і легкі в приготуванні, якщо готувати соки в сезон дозрівання певних фруктів.
Найскладнішим тут є запам’ятати, що ви людська істота, і потрібні вам поживні речовини, а не хімікати. У вас є можливість вибирати між натуральними продуктами і отрутою. В кінці-кінців, ви людина, ну так і починайте харчуватися по людськи.