Сім міфів про пиво

7 міфів про пивоМіф 1. Пиво – корисний алкогольний напій.

Насправді, пиво шкідливіше, ніж горілка і самогон, так як в процесі бродіння зберігаються отруйні сполуки (альдегіди, метанол, ефіри), яких від десяти до сто разів більше, ніж у горілці, яку отримують зі спирту вищої якості.

Міф 2. Пивний алкоголізм – надумана проблема.

Насправді, пивний алкоголізм – дуже важке психологічне захворювання. Для нього  характерна, так звана, анозогнозія, тобто повне заперечення захворювання. Для вживання пива не потрібен накритий стіл або хоча б навіть формальний привід для пиття: пити чи в компанії, можна одному,  можна вдома, можна на вулиці, можна на ходу, можна сидячи, тощо. Ось тому з точки зору наркології, пивний алкоголізм – це складний, такий який важко піддається лікуванню варіант алкоголізму.

Міф 3. Пиво корисне для травлення.

Більшість людей пригадують, що спочатку їм не подобався смак пива, воно просто гірчило. Однак випивання пива сприймалося, скоріше як символ дорослості. Які б корисні і цілющі властивості не приписувалися хмелю, його смоли, які є канцерогенними сполуками, неминуче роблять свою згубну справу, зокрема, сприяють розвитку раку травного тракту.

Міф 4. Пиво корисне тим, що знижує кількість вживання горілки.

Абсолютно безглуздий міф. В дійсності, пиво – це найбільший самообман всіх народів. Одна пляшка пива еквівалентна 50-100 грамам горілки, залежно від міцності. Випиваючи 5-6 пляшок пива, ви можете отримати дозу спирту, яка буде дорівнювати пляшці горілки. Але психологічно ви захищені: якщо людина випиває пляшку горілки в день – то це явний алкоголік, а якщо випиває 2-3 літри пива – то “звичайна” людина, а деколи навіть справляє враження успішного і щасливого. Крім того, статистика показує, що споживання горілки зростає разом з вживанням пива. Не даремно існує крилата фраза – “Горілка без пива – гроші на вітер“.

Міф 5. Пиво корисне своїм вмістом вітамінів.

Багато хто вважає, що, вживаючи пиво, вони задовольняють свою денну потребу майже у всіх необхідних елементах і вітамінах. Вітаміни надходять в пиво в основному із солоду, багатого на вітаміни групи В. Однак у процесі приготування пива концентрація вітамінів неминуче знижується, і в результаті стає нікчемною. Щоб забезпечити 100% добової потреби в цьому вітаміні потрібно випивати 10 літрів пива в день.

Міф 6. Користь пива для дітородної функції.

Деякі вважають, що пиво корисно для потенції і взагалі допомагає при спілкуванні з іншою статтю. Але тут зовсім все інакше. Через токсичну дії на наднирники, алкоголь блокує вироблення в них андрогенів, що обумовлюють статевий потяг. Тому, першою розплатою за зловживання пивом стане зниження статевого потягу. У чоловіків зловживання пивом призводить до незворотних дегенеративних змін в насіннєвих канатиках. В результаті, в організмі починає виділятися речовина, що пригнічує вироблення чоловічого статевого гормону тестостерону, що в подальшому призводить до зміни зовнішнього вигляду чоловіка: стає ширшим таз, розростаються грудні залози. У жінок, що вживають пиво, зростає ймовірність захворіти на рак грудей, а якщо це годуюча мати, то у дитини можливі епілептичні судоми. Також у жінок стає грубішим голос, і з’являються так звані “пивні вуса”.

Міф 7. Пиво корисне для нирок.

Пиво вимиває з організму білки, жири, вуглеводи і мікроелементи, особливо калій, магній і вітамін С. При дефіциті калію відбуваються зриви серцевого ритму, виникає сухість шкіри, біль у литках, слабкість в ногах. Дефіцит магнію небезпечний тим, що міняється фон настрою, людина погано спить, стає плаксивою та дратівливою. З вимиванням вітаміну С знижується імунітет, частіше виникають простудні захворювання, розвивається гіпоксія мозку, страждає інтелект. Тому про користь пива для нирок ніякої мови і не може бути. Ниркам доводитися через себе пропускати величезну кількість пива і очищати його. Про користь мова йти не може в принципі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *