Топ небезпечних для здоров’я продуктів

Топ небезпечних для здоров’я продуктів1. Глутамат натрію (Е621). Продукти, що містять добавку Е621, викликають у організму залежність. У мишей в певних дозах викликає сліпоту. Є наймасовішою добавкою. Глутамат натрію накопичуючись в організмі, може викликати важкі наслідки.

2. Транс-жири. Масло жирністю менше 72% вживати не можна, це звичайний транс-жир. Детальніше про транс-жири ми вже писали у статті «Трансжири що це таке? Вся правда про трансжири»

3. Малосольна риба у пластиковій тарі. Справжня малосольна риба зберігається недовго і тільки в маслі.

4. Арахіс. Цей продукт є генно-модифікованим – ГМО. У нього імплантується ген петунії, щоб його не атакували комахи. Ось тому арахіс майже завжди свіжий і презентабельно вигляд.

5. Крабові палички. Це звичайна соя, змішана з крабовою есенцією. Майже 95% сої – це ГМО (генно-модифікований продукт)

6. Каші швидкого приготування, крупи та пластівці. Вони майже всі містять ароматизатори та барвники ідентичні натуральним, проте, вони зовсім не натуральні.

7. Солодкі газовані напої. Такі напої містять у собі дуже багато цукру, чи навіть замінники цукру і викликають, у першу чергу,спрагу, а не втамовують її. Ортофосфорна кислота,  яка міститься у переважній більшості солодких газованих напоїв, вбиває мікроорганізми. Крім того, у виробництві солодких газованих напоїв використовується бензоат натрію (Е211), що пригноблює ферменти, що у свою чергу може призвести до порушення обміну речовин у організмі та ожиріння.

8 Ковбасні вироби. У своєму складі містять безліч жирових добавок, та до 40% прихованих жирів. У складі деяких сардельок, сосисок, ковбас, знайдено аж 80% трансгенної сої.

9. Куряче м’ясо. Те, що м’ясо «накачують» практично нешкідливими наповнювачами – це багато хто знає, однак особливо чоловікам не бажано вживати не провірене куряче м’ясо, так як в нього додають велику кількість гормонів, що можуть викликати гормональний дисбаланс.

10. Ароматизовані чаї. У них додано неймовірну кількість барвників та кислот.

11. Майонез, кетчуп, соуси. Майонез просто переповнений транс-жирами. До того ж, такі соуси можуть викликати підвищення рівня холестерину у організмі. Особливо небезпечні майонези, що продаються у тарі з пластику, оскільки оцет, який міститься у майонезі, виділяє з пластикової тари ті ж самі канцерогенні речовини! Також, у майонезі міститься дуже багато консервантів та різних стабілізаторів.

12. Сухарики, чіпси з картоплі.Через певні особливості приготування, у сухариках та чіпсах утворюється дуже багато канцерогенних речовин – тих самих речовин, що можуть провокувати рак. Докладніше про шкоду чіпсів читайте у нашій статті «Чому шкідливі чіпси?»

13. Соки у пакетах. Ні про які натуральні соки мова йти не може! В Україні, ці соки, у своїй переважній більшості, виготовляють з Китайської сировини, де 50% хімія і 50% сироватка фруктів або законсервованих фруктів.

14. Чупа–чупс, жувальні цукерки, тощо. Містять величезну кількість хімічних добавок, різного роду барвників, цукру, хімічні добавки.

15. Сухофрукти. Не рекомендується споживати сухофрукти, які оброблені розчином сірчистої кислоти або сірчистим газом. А за технологією подібній обробці у нас піддають яблука, груші і більшу частину абрикосів. Тому, оброблені сухофрукти, перед вживанням у їжу, бажано замочувати на кілька хвилин в трохи теплій воді, тоді більша частина двоокису сірки перейде у розчин.

16. Кубики для бульйону, готові швидкі супи. Головний інгредієнт у складі кубиків – це сіль (50-60%). Ще третина в їх складі – це глютамат (підсилювачі смаку), головна небезпека яких полягає в тому, що вони – сильні канцерогени.

17. Сирки у «пакетиках». У складі такого сиру присутні сухе молоко та рослинні жири, в багатьох з них сир відсутній взагалі!

18. Локшина швидкого приготування. Якщо таки хочете поїсти локшини швидкого приготування, то просто не додавайте приправ з пакетику. На 95% і більше всіх приправ, соусів, сухих продуктів містять глутомат натрію. Сама локшина зазвичай створена з натуральних продуктів (вода, борошно, яєчний порошок).

19. Сметана. Багато «сметани», що продається у нас у пластиковій тарі – це по своїй суті, просто рослинні жири і трішки сметанного продукту.


Сподобалась стаття? Розкажи друзям, підтримай проект:



Ще більше цікавих статей про здоровий спосіб життя:


Топ небезпечних для здоров’я продуктів: Один коментар

  1. Згоден не зі всім. ГМО – це генно модифікований організм- тобто чужорідний. Як ви думаєте? – та сама кукурудза. Чи сливка, чи курка- для нашого організсу теж є гмо- бо вона містить чужорідні гени. А в шлунку ви знаєте як розпадається їжа? А що всмоктує кишківник. Вважаю що про Гмо не варто писати не перевіривши достовірність. І взагалі оцінюю статтю на 7 з 10.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *