Кефір корисний для імунної системи, дозволяє впоратися з хронічною втомою, порушеннями сну.
Кефір знижує рівень холестерину в крові.
Кефір перешкоджає утворенню токсинів і зупиняє перебіг гнильних процесів кишечника.
Гарна засвоюваність організмом цього продукту дозволяє застосовувати його в лікувальному харчуванні, при ослабленні організму. Він сприяє засвоєнню організмом інших продуктів.
Кефір знижує ризик виникнення злоякісних клітин.
Кефір допускається до вживання людьми, які страждають непереносимістю лактози, обумовленої відсутністю в організмі ферменту, що розщеплює лактозу.
Прийом кефіру під час лікування антибіотиками допомагає звести до мінімуму їх негативний вплив на корисні бактерії кишечника.
Кефір корисний для жінок в період менструацій і при клімаксі.
Калорійність. Кефір (середній% жирності) – 60 Ккал, кефір (низький% жирності) – 30 Ккал.
АЛЕ!
Людям з підвищеним виробленням шлункового секрету і з виразковою хворобою кефір протівопаказано.
Кефір має послаблюючу дію, тому людям, кишечник яких схильний до діареї, кефір можна лише в невеликих кількостях