Харчуватися правильно – це справа клопітка! Потрібно регулярно поповнювати запаси продуктів, їсти 5-6 разів на день, а головне – колись все це готувати, причому бажано смачно і різноманітно!
Чи є якісь секрети, як все встигнути і оптимізувати ці процеси? Звичайно, що так! Пропонуємо з ними ознайомитись:
1. Зберігайте продукти правильно:
Відразу повернувшись з магазину, розбираючи продукти, очистіть м’ясо від жиру, птицю від жиру і шкіри, поріжте на порційні шматки, розкладіть м’ясо-птицю-рибу в порційні пакетики. Якщо ви достатньо серйозно стежите за раціоном і підраховуєте калорійність їжі, то зважте, і підпишіть маркером кожен пакетик з їжею.
Фрукти помийте, розкладіть в пакети по днях тижня, покладіть у холодильник. Так набагато простіше не піддатися спокусі і не переїсти їх!
Таким самим чином, підготуйте овочі.
Повірте, набагато простіше робити все за раз, це принцип «економії на масштабах».
2. Плануйте все заздалегідь
Іноді єдиний вихід для неорганізованих персон – розписати, що робити, щоб у вас на кожен день була запланована їжа, оскільки вам треба виробити нову звичку.
Розставте в календарі всі необхідні справи (купити продукти, дістати курку з морозилки для розморожування, поставити курку в пароварку, тощо), налаштуйте нагадування в своїх гаджетах.
3. Готуйте їжу на 2-3 дні
Вам тепер залишається тільки дістати свої заздалегідь приготовлені порційні шматочки! Приготуйте основне м’ясне блюдо і гарнір на 2-3 дні, розкладіть по контейнерах, підпишіть.
Кладіть рівно стільки, скільки ви запланували у вашому раціоні!
4. Використовуйте відкладений таймер
Вранці дістаньте порцію м’яса або риби, покладіть її в мультиварку або пароварку, поставте таймер відстрочки так, щоб до моменту вашого приходу з прогулянки їжа була готовою і ще гарячою.
Або дістаньте шматок м’яса, обваляйте його в спеціях і загорніть в рукав для запікання або фольгу, покладіть в холодильник. Снідайте і спокійно йдіть на роботу або займайтеся з дітьми.
Увечері, коли повернетеся з роботи, дістаньте приготоване м’ясо, запаковане у рукав, киньте в духовку, поставте таймер і йдіть займатися іншими справами.
5. Кожен день готуйтеся до дотримання режиму харчування.
Заодно настроюйтеся морально – ви тепер прихильник здорового способу життя назавжди.
Вимийте контейнери, зберіть нову порцію їжі на наступний день. Це повинно стати вашим регулярним щоденним ритуалом.
6. Якщо ви не маєте можливості влаштувати повноцінний прийом їжі, то приготуйте собі наперед гідну заміну
Наприклад, роли з листя салату зі шматочками м’яса всередині і овочами, можна з домашніми легкими соусами.
Багато хто відзначає, що перехід на правильне харчування і здоровий спосіб життя, дуже організовує, звільняється зайвий час, з’являється додаткова енергія.
Ми впевнені, що застосувавши ці поради на практиці, ви здивуєтеся, як насправді просто харчуватися правильно! Як приємно, коли все організовано, приготовлено, все під рукою. Як приємно жити по режиму, все встигати і ще щодня відчувати себе здоровішим.