Зелена кава: плюси та мінуси зеленої кави

Зелена кава: в чому секрет успіхуЗелена кава ще відносно новий продукт, який можна зустріти на прилавках супермаркетів. ЇЇ рекомендують на різноманітних тематичних сайтах про схуднення, рекламують у жіночих журналах, тощо. І незважаючи на новизну такого продукту, як зелена кава, він досить швидко став популярний. Цей напій насправді заслуговує найвищих похвал, оскільки володіє рядом явних переваг. І все ж, перш ніж придбати зелену каву і перевірити його властивості на собі, рекомендуємо ознайомитися з нашим матеріалом.

Напевно багато хто уявляє зелену каву, як особливий сорт кави. Тим не менш, це та ж кава, яку щодня вживають мільйони людей по всьому світу. Різниця полягає лише в тому, що зелена кава перед тим, як надійти на прилавки магазинів, не піддається обжарюванню. Іншими словами, зелена кава – своєрідний напівфабрикат.

Плюсами зеленої кави можна вважати:

  • Дієтологічні властивості. Доведений той факт, що зелені кавові зерна містять кислоти, що сприяють спалюванню жирів в організмі людини;
  • Активізовуючі властивості. Кофеїн, що міститься в зеленій каві, активізує роботу нервової системи і нормалізує сон;
  • Косметологічні властивості. Екстракт зелених кавових зерен використовується в косметологічних цілях для поліпшення стану шкіри, боротьби з випаданням волосся і додання їм шовковистості, усунення целюліту і розтяжок.

Незважаючи на переваги зеленої кави, вона володіє і рядом мінусів, серед яких можна виділити не зовсім звичайний смак (трав’яний) та її вартість.

Крім того, від вживання зеленої кави можна постраждати, тому не варто занадто налягати на незвичайний напій: доросла людина повинна випивати не більше 4-х філіжанок зеленої кави в день, а дітям до 12 років вона і зовсім протипоказана.

Не варто пробувати новинку і людям, які страждають від діареї, гіпертонії і глаукоми.

Вагітним жінкам і годуючим мамам зелена кава старого протипоказана.

А ось діабетикам навпаки варто придивитися до цього напою. Вчені стверджують, що завдяки вмісту в ньому хлорогенової кислоти, що розщеплює цукор, перебіг хвороби можна призупинити.

Незважаючи на переваги зеленої кави, головним моментом щодо інтересу до неї, залишається здатність напою спалювати жир.

Багато жінок, що перепробували тисячі способів боротьби із зайвою вагою, плекають надію на унікальні властивості зеленої кави. І потрібно відзначити, що не дарма. Зелена кава ефективно пригнічує апетит, допомагає підтримувати організм у тонусі і володіє жироспалюючими якостями. Напій дійсно сприяє втраті ваги, проте для цього необхідно його правильне вживання, що йде в ногу з іншими методами боротьби із зайвими кілограмами: дієтами, фізичними вправами, відмовою від алкоголю, тощо.

Спосіб приготування зеленої кави простий:

Обсмажте зерна на сковороді (5-10 хвилин), засипте їх у кавомолку і зваріть як звичайну каву.

Приємного кавування!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *