Зігріваємося в мороз енергетичними напоями і не хворіємо!

Зігріваємся зимоюБезалкогольний глінтвейн.

Знадобиться той же набір спецій, що і для приготування класичного глінтвейну (гвоздика, мускатний горіх, кориця, цедра лимона і апельсина). Замість вина беремо каркаде (чайну ложку на велику чашку). Спеції можна проварити і додати потім, або залити окропом разом з квітковими пелюстками, додавши за смаком мед.
З запальними, простудними захворюваннями він бореться не гірше, ніж інші вітаміновмісні і зміцнюючі імунітет напої.

Шоколадно-кавовий мікс.

Зігріваючий, смачний, ситний напій. Варимо каву і наливаємо пів кружки, окремо готуємо какао без молока і з цукром, змішуємо його з кавою.

Другий варіант має протизапальні властивості завдяки спеціям – кардамону, імбиру, гвоздики. Спеції кладуть в турку разом з меленою кавою, варять, а потім додають розведене або зварене какао.

Кардамон – хороший антисептик, зніме першіння і біль у горлі, додасть сили, знизить шкідливу дію кофеїну. Імбир підбадьорить, допоможе при кашлі. Подібний енергетик краще пити до полудня.

Робіть профілактику простудних захворювань: навіть у звичайний чай кладіть калину, журавлину, обліпиху і перераховані вище спеції. Вогка погода і холодний вітер погано діють на звиклий до літнього тепла організм. Зігріваючі енергетичні напої будуть для нього хорошим захистом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *