Звична їжа, від якої слід негайно відмовитись

Звична їжа, від якої слід негайно відмовитисьМи – те, що ми їмо. Лише невелика кількість людей знає про те, що їжа не тільки може підтримати здоров’я, але що вона ж може і нашкодити. Ми живемо в епоху «синтетичної» їжі, яка мало нагадує ту, що дарує нам природа. І відсоток таких продуктів у нашому раціоні щодня зростає. Можливо, вам може здатись, що ця стаття трішки драматизує ситуацію, але шкідливість наступних, самих звичайних продуктів – це не просто наша думка. Вона грунтується на тисячах досліджень і заяв експертів в області здорового харчування. Отже, якщо ви не хочете померти достроковою смертю і в страшних муках, вам доведеться виключити зі свого раціону ці продукти.

1. Газована вода

Якщо ви любите солодкі газовані напої, то повинні знати, що вони – головна причина всесвітньої епідемії ожиріння. А ще вони провокують мільйон видів раку, призводять до втрати пам’яті, нервових розладів і передчасного старіння. Схоже, що навіть безпечніше буде курити!

2. Хот-доги та фастфуд

Що б не було всередині цієї булочки, – сосиска, ковбаса або шинка – вона потужно б’є по вашому організму. Вся справа в тому, що ви з’їдаєте величезну кількість зайвої солі і оброблених жирів. У перспективі це обов’язково призведе до серцево-судинних захворювань і навіть раку. Ну, і ожиріння – куди ж без нього?

3. Висококалорійна випічка

Всі ці декадентські тістечка – це справжній кошмар для ваших зубів, вашого серця і вашої талії. Хочете якось прокинутися 50-річним беззубим старим, який пережив інфаркт? Продовжуйте налягати на тістечка.

4. Консервовані фрукти

Це вже не фрукти. Це просто рідкий цукор.

5. Штучні підсолоджувачі

Цукор, це, звичайно, зло. Але всі підсолоджувачі, якими ви намагаєтеся його замінити, – ще гірше. Вони хоч і майже не містять калорій, але викликають метаболічний синдром, діабет другого типу і проблеми з серцем.

6. Попкорн з мікрохвильової печі

Ця штука завантажена такою великою кількістю ароматизаторів, що вона становить велику загрозу для ваших дихальних шляхів. А ще такий попкорн провокує розвиток хвороби Альцгеймера і деяких видів раку.

7. Смажені продукти

Коли ви смажите щось в олії при дуже високій температурі, то всередині ваших продуктів утворюються токсичні хімічні сполуки, які ви потім і споживаєте. Це призводить до високого ризику розвитку раку молочної залози, шиї, стравоходу, підшлункової та передміхурової залоз.

8. Фрукти з супермаркету

Ніколи не їжте фрукти немитими. А також уникайте покупки в магазинах яблук, винограду та полуниці: на фермах їх найчастіше обробляють пестицидами. Якщо є можливість, купуйте ці фрукти тільки в сезон і тільки у бабусь на ринках. Так ви реально знизите ймовірність того, що захворієте на рак.

9. Здоба

Рогалики з білого борошна дуже шкідливі. Вони підвищують рівень цукру в крові і служать відмінним паливом для ракових клітин. Так що від бубликів і випічки ніякої користі. Тільки щастя!

10. Ковбаса і шинка

Якщо ви будете їсти її хоча б один раз на тиждень, ймовірність того, що вас коли-небудь схопить інсульт, зростає аж на 40%.

11. Пакетоване молоко

Ви можете пити молочні продукти заради кальцію, але при цьому не підозрювати, що п’єте молоко від тисячі різних корів. Взагалі-то, це досить небезпечно: призводить до декількох видів раку, мігрені, ревматоїдного артриту. Так що ми б на вашому місці пошукали б інше джерело кальцію.

12. Джанк фуд

Цей термін об’єднує штучні продукти: чіпси, цукерки, жуйки, тощо. Проблема з ними в тому, що всі вони містять величезну кількість солі, цукру, калорій, нітратів, підсилювачів смаку. Тому вони дуже швидко викликають ожиріння, цукровий діабет, депресію і хронічну втому.

13. Картопляні чіпси

Це зло заслуговує окремої згадки. Кожна пачка картопляних чіпсів містить немислиму кількість консервантів, трансжирів, натрію і штучних ароматизаторів. Плюс до всього, коли їх смажать при високій температурі, з картоплі виділяється акриламід – один з найнебезпечніших харчових отрут, який міститься також в сигаретах.

14. Майонез

Саме магазинний майонез дуже шкідливий, як і всілякі соуси та кетчупи. До складу майонезу входять безліч ароматизаторів, жирів, підсилювачів смаку, тощо. Можна навіть сказати, що натуральні складові у ньому відсутні зовсім.


Сподобалась стаття? Розкажи друзям, підтримай проект:



Ще більше цікавих статей про здоровий спосіб життя:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *